Solarpark Menterwolde, 215duizend zonnepanelen, goed voor 18.000 huishoudens.

Het te realiseren grondgebonden zonnepark krijgt een oppervlakte van 50 hectare, vergelijkbaar met zo’n 50 voetbalvelden. Het park zal gerealiseerd worden in een gebied tussen het A.G. Wildervanckkanaal, de spoorlijn Veendam-Zuidbroek en de Duurkenakker. Het genoemde gebied ligt min of meer verdiept. “Door die ligging zijn de panelen ook nog eens nauwelijks zichtbaar'”, aldus een opgetogen wethouder Jaap Borg van de gemeente Menterwolde: “Op deze manier worden we nog het Koeweit van het noorden.”

De gemeente en de provincie Groningen hebben hun medewerking verleend aan het Sunvest project, warmte een investering van 50 miljoen euro is gemoeid. Voor dat bedrag zullen 215.000 panelen worden geplaatst, die voldoende stroom leveren voor 18:000 huishoudens. Het plan wordt daarmee groter dan het bestaande in Delfzijl, dat met 30 hectare op dit moment het grootste is in Nederland.

Grondgebonden

Sunvest ontwikkelt op dit moment een – voor Nederlandse begrippen groot – grondgebonden zonnepark (c.a. 10,8 MegaWatt). Hiervoor zijn inmiddels de bouwvergunningen geregeld en de SDE energiebesparingssubsidie is toegekend. Dit project met de naam Roode Haan, is door mr. G. Grootjans en drs. J. Prummel van Cirkant begeleid. Op dit moment begeleiden wij voor c.a. 100 MegaWatt aan grondgebonden zonneparken, waaronder een nieuw park te Emmen (Rundedal).

Dakgebonden

Wij adviseren eveneens voor nog eens c.a. 100.000 m2 aan dakgewonden projecten die zich op dit moment in verschillende stadia van voorbereiding bevinden. Via zonne-energie is het overigens een kleine stap naar windenergie. Solvent werkt daarvoor samen met Kemperman en Partners Windturbine en Solar Projecten BV uit Dronten.

Meer weten? Neem contact op.